September 2014


September 27 Klädskänkning i lokalen

Äntligen hade vi ytterligare en av våra fantastiska klädskänkardagar. Kläderna var skänkta av affären genom Odd Fellows Eva Allerbys försorg. Tack för dessa generösa bidrag. Många glada föräldrar och barn fick del av dessa snygga och fräscha kläder och skor. Drömmar tändes att kanske kunna ha en stående loppis…..
Tack ni tjejer som spenderade så många timmar att packa upp, sortera och göra iordning.


September 23 Öppen Förskola


September 20 Kräftskiva i Kode

Mer bilder kommer….
Lotta i Kode, som vi nu kallar henne öppnade upp sitt hem och sin trädgård för föreningens första kräftskiva. Peter hade fixat kräftorna och Sylvia hade handlat övrigt, Helen hade bakat. Vilken fest!!
Maten av kräftorna var jättegott/goda. Och miljön… Lotta hade berättat att hon bodde lantligt och att hon hade en stor trädgård, men vi blev så förtjusta och överraskade över hennes fina tomt. Vi började redan planera för påskfesten.
Vi dukade med girlanger och fina fat och åt och drack. Helen hade bakat Budapestrulle och vi vräkte i oss av allt. De flesta av oss sov över, så det var ingen brådska hem.
Några sov inne i huset och andra sov i Lottas gästhus. Det var gott om plats och idyllisk så det förslog. Detta var nog 2014s sista riktigt varma sommarhelg, så vädret var lyckat och vi satt ute till kl 12.00 och pratade och klappade de tama hönorna. Vi tände en eld och hade mysigt.
Tack igen Lotta och alla andra som gjorde detta möjligt.


September 17 Paypalhjälp i lokalen – inställt pga avsaknad på intresse


September 16 Öppen Förskola


Underbart att vara ute en sådan här vacker dag.


September 13-14 Miniläger Bohus Fästning med medeltidsdagar
crying_tears

Tyvärr blev lägret inte av pga sjukdom vilket var synd. Planen var att sova över i föreningens nya, fräscha tipees. Men det kommer fler gånger. Här är i alla fall några bilder från dagseventet.

Det intressanta för dagen var att Bohus Fästning faktiskt var dåtidens treriksrös. Där gick gränsen mellan Danmark, Norge och Sverige. Vilken känsla! Och om någon tror att vi bor i en sådan fridfull del av jorden, så var det inte så 3-400 år sedan. Fångar tillfångatogs och sattes i celler utan fönster och fick soppa på gräs och det var meningen att de skulle dö. Man fick lite perspektiv på mycket.

 


September 9 Öppen Förskola startar igen
Alltid lika roligt att träffa barnen igen efter ett längre uppehåll. Barn som var som små lindor kunde stå och gå!!!! Välkommen tillbaka alla barn och föräldrar till en ny spännande termin.


September 7 Tonårsutskottet träffades i Slottskogen
Några föräldrar till tonåringar träffades denna soliga dag för att planera spännande framtida verksamhet för denna grupp. Ett förslag som kom upp var ett seglarläger med Skonaren Ingo med tonåringar och två ledare. Vi håller tummarna att detta går att ordna. Vidare diskussioner pågår och tonårsgruppen kontaktar er föräldrar vidare snart.


 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.