Oktober 2014

Oktober 31-November 2 – Halloweenläger på Styrsö / November 1 – Halloweenfest


Några familjer åkte ut till underbara Styrsö och Svenska kyrkans Olofsgård redan på fredagen och började förbereda inför Halloween. Det fanns gott om rum för övernattande gäster.
På lördagen kom dagsgästerna ut och då körde vi femkamp med barn och föräldrar. Som vanligt fanns det några självgoda föräldrar som trodde att de kunde vinna över barnen, men det visade sig snart löjligt. Barnen vann. Bra kämpat! Vädret var ganska varmt och vi var utomhus.
Sedan var det dags att äta lite likdelar igen. Det fanns allt från hjärna, hjärta, lårben, fingrar, revben och lite annat bös. Smakade bättre än det lät.
Därefter gick vi på en mörk tipspromenad och vi överaskades av några spöken. Vi lyckades bli riktigt rädda. (Vet faktiskt inte hur det kommer sig att föräldrarna alltid blir räddast).
Sedan var det dags för en mysig brasa vid uteplatsen och spökhistorier.
En fantastisk dag tar tyvärr slut alldeles för snabbt och dagsdeltagarna tog farväl och åkte båten hem. Vad lägerdeltagarna gjorde sedan vet bara de själva, men jag som skriver är glad att de överlevde. De kom alla tillbaka igen.


Oktober 30 – Spökjakt på Maritimans fartyg

Youtube – Nere i ubåten

Det är så roligt att träffas med Enastående. Några av oss hade aldrig varit på Maritiman och hade det inte varit för Enastående hade det antagligen förblivit så. Vi fick gå runt och undersöka lite gastar. Det var inte så farligt, bara på ett ställe där barnen blev riktigt rädda. De större barnen tog igen detta och gick ner i ubåten. Det var jättekusligt. Någon röst där nere sa att projektilerna skulle avlossas. Då blev det full fart uppför stegen. De fega mammorna var som vanligt ovanför mark. Vad trodde ni?
Sedan var vi några som fikade efteråt. Och sedan gick vi till Partybutiken och köpte avhugget ben och arm och inlagd hjärna som trevlig dekoration hemma. Ja, det var en upplevelse att åka spårvagn hem med dessa likdelar, det vill jag lova!


Oktober 25 – Klätterfabriken, Gårda
10380910_10152897268599374_3285471056868615157_n

10502073_863602923680297_2697530418089701949_n

2014 klättring1

 

 

 

 

 

 

Vi var några barn och faktiskt några föräldrar också som provade på denna spänstiga sport. De klarade galant att klättra upp till taket. Vi hade trevliga coacher som hjälpte oss på plats. Bra jobbat alla!


Oktober 21 – Öppen Förskola


Oktober 18-19 – Styrelsehelg i Lerum – inställt


Oktober 14 – Familjerådgivningen och bl a Enastående Föräldrar informerade på Frölunda Kulturhus

2014-10-14
Uppmuntran och råd gavs av Familjerådgivningen i Göteborg, Makalösa Föräldrar och Enastående Föräldrars talesperson Gunilla Johansson var på plats. Författaren och illustratören Rebecca Landmér, utsedd till Årets stöttare av Sveriges Makalösa Föräldrar var också där och träffade publiken. Enastående fick några nya medlemmar och vi hälsar dem hjärtligt välkomna.

 

 

 

 

 

 

 

 


Oktober 14 – Öppen Förskola


Oktober 12 – Amparnas handarbetsträff i lokalen
10389338_813316815387955_6568328090268839845_n
Nya fräscha kreationer från amp.
Tjerna har också bestämt att de ska vara med på Röda Stens julmarknad 5-7 december och bjuder in några till att vara med. Föreningen ser med spänning fram emot detta.

 

 

 

 

 


Oktober 11 – Lekplats med cirkustema i Angered och promenad Lärjeåns dalgång – inställt pga för få anmälda

 

crying_tears


Oktober 7 – Öppen Förskola


Oktober 5 – Amparnas handarbetsträff i lokalen


Oktober 4 – Alfons Åberg och kanelbullens dag


Vissa av oss hade aldrig förut varit på Alfons Åberg. Det var j
ättespännande att få lov att gå dit. Och vi blev så förälskade allihop, även mammor och de äldre barnen, faktiskt. Vi lekte ihop och inspekterade Alfons hus. Han hade ett trevligt hus, den där Alfons. Och visst började man drömma om att kanske Enastående Barn kunde få en sådan där trevlig lokal någon gång. Det kunde väl varit något.
Fastän det var oktober var det sommarvärme ute och vi firade kanelbullens dag med att sitta ute och umgås. Väldigt trevligt. Paddanbåtarna gick förbi och mycket att styra sina blickar på.
Medan vissa gick tillbaka in i huset för att uppleva teater och experiment gick andra en promenad i det fantastiska vädret och njöt av Trädgårdsföreningens prunkande rosor. Alla var rörande överens. Detta gör vi om med Öppna Förskolan nästa gång. Oh vad roligt.


 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.