Oktober 2013


Oktober 26-27 Styrelseutbildning på Hotell Ibis i Lerum
Revisor Sven Benediktusson gick igenom föreningsteknik med styrelsen. Aktivitetsupplägg, lägerupplägg diskuterades också samt planering för framtiden.


Oktober 20 Stadsmuseet för de yngre barnen


Några glada & nyfikna eventuellt blivande medlemmar var på trevliga Stadsmuseet tillsammans med arrangörerna. Det var många mindre barn som kom. En härlig blandning av kreativitet, lek och information om föreningen. Och goda pannkakor, så klart!


Oktober 13 Datoranimering – inställt pga för få anmälda.


Oktober 12 En dag i Alingsås med Lights in Alingsås och SteamPunkkonventet
Vi var några stycken som gjorde denna fantastiskt soliga dag i oktober till en dag värd att minnas. Vi alla fullkomligt älskade Alingsås med sin pittoreska småstadskänsla och anrika hus. Vi hittade en fantastisk liten bakgård där vi fikade, långt bort ifrån storstadsGöteborgs stress.
Vi fick lära oss vad den nya trenden bland ungdomar heter – SteamPunk som baserar sig på ångmaskinens alla uppfinningar och utveckling av industrialismen. Vi uppskattade också de historiska kläderna med nyintåget av korsetter, krinoliner och skräddarsydda rockar och hattar åt herrarna.
Ljusshowen var väldigt vacker med alla sina färger och en försmak på julens pyntande. Men sagorna var tolkningar och kanske inte alltid lättolkade, så om man verkligen ville förstå hur ljuskonstnärerna hade tänkt sig var nog en guidning kanske att föredra. Men våra barn funderade inte så mycket på detta utan kanske var mer intresserade av alla lekparker vi passerade och rullskridskorampen och alla träd man kunde klättra upp i.

Men detta var en fantastiskt innehållsrik dag och både vuxna och barn hade varit med om mycket.


Oktober 5 Universeum och Dinosaurieutställningen, bl a
Riktigt trevlig aktivitet på Universeum med flera som aldrig varit där innan och andra som varit där
tidigare. Nya bekantskaper skapades och barnen hade en dag fylld av glädje och fick upptäcka nya saker. Ett ställe som passar både stora och små.
Vi hade en paus kl 13.00 där de som hade medhavd mat/fika fick äta nere på jobbis och sitta
och prata medan barnen lekte. De hade även en ormvisning med riktiga ormar därnere.
Dinosaurie utställningen och regnskogen var två riktiga hittar.
Ingen av barnen ville gå hem efter aktiviteten.


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.