Mars 2015


Mars 22, 29 – Föräldrakurs – inställt pga för få anmälda


Mars 21 – Målarkurs – korgar

Visst har han all anledning att se så här glad ut!

Visst har han all anledning att se så här glad ut!

 

När vi kom till kursen blev vi först lite förfärade. Där stod Anita med mjölkkartonger. Oh, vilken flashback till lekskolan. När vi insåg sedan vad det faktiskt var vi skulle tillverka då blev vi alerta. Vi klistrade på färggranna servetter, fjädrar och annat pynt på våra korgar. Glatt tog vi hem detta påskpynt och prydde våra hem. Vem hade väl kunnat ana denna nöjda känsla av mjölkpaket. Anita är väldigt duktig och inspirerande.

 

 

 

 

 

 


Mars 15 – Årsmöte

Vi hade bjudit in en extern ordförande, Eva Ternegren från Coompanion som skötte mötet exemplariskt. Vi var glada för våra två nya revisorer. Vi kom igenom många viktiga beslut, men det vi minns av mötet var den fantastiska maten som lagades av vår medlem Fati och hennes underbara väninna. Tack snälla ni. Smaken sitter fortfarande fast på tungan!!!!


Mars 10 – Öppen Förskola


Mars 8 – Målarskurs decopage

Vi var inte så många på kursen denna dag men desto roligare hade vi. Vi tillverkade fina krokar och andra plakat som vi målade med fantasi.


Mars 7 – Pannkaksfrukost och lek på Sjöfartsmuseet

Så här såg de gamla sjöbjussarna ut. Han har nog varit till sjöss för länge

Så här såg de gamla sjöbjussarna ut. Han har nog varit till sjöss för länge

Här bygger vi vår stad. Det är väl Göteborg?

Här bygger vi vår stad. Det är väl Göteborg?

Häftigt! Vi fick chansen att kolla in fartygssimulatorn

Häftigt! Vi fick chansen att kolla in fartygssimulatorn

Tänk att få starta helgen med goda pannkakor med sylt och grädde!
De var precis vad 17st mammor och barn gjorde lördagen den 7 mars. Vi samlades utanför Sjöfarstmuséet kl.10 och gick sedan in och åt pannkakor i muséets mysiga café. Efteråt när magarna var mätta fick var och en gå som de ville och upptäcka allt som muséet bjöd på. I Akvariet, där kunde barnen titta på fiskar allt från “Hitta Nemo” clown-fisk till torsken som finns i vårt eget hav. Barnen lekte upp i Knattegatt och byggde sina egna skepp på pekskärmar. Den som ville fick prova på att styra en båt i Båtsimulatorn. Några barn tog tillfället i akt att vara med på lektionen “klappa havet” och det var en uppskattad stund med blandad skräck och förtjusning.

Det var helt klart några lyckade timmar då barnen kunde gå/springa runt och titta och känna på allt som hör havet till.


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.