Maj 2015

Maj 31 – Megaloppis i Majorna
download

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi var några familjer som deltog i Megaloppisen. En solig dag och väldigt trångt på Allmänna vägen. Vi var på där i god tid o ändå var det svårt att få plats. Var beredda nästa år för då kör vi igen. Antingen saker du gjort själv (AMP) eller loppisgrejer. Hälsning från Gunilla


Maj 29-31 – Miniläger Astrid Lindgrens Värld


Vi var 10 familjer som åkte ner till Vimmerby. De allra flesta tog tog tåg och buss. Det var ganska långt att gå från bussen till Vimmerby och regnet öste ner, men vi såg ändå fram emot vår helg på Astrid Lindgrens.
Första kvällen grillade vi tillsammans utanför våra gulliga stugor och precis under grillningen höll regnet som genom ett magiskt trolleri upp. På lördag och söndag innan vi gick in i parken åt vissa av oss frukost i stugorna medan andra gick och åt frukost i restaurangen vid campingen.
Våra stugor var små och det var långt till toaletten men detta vägdes upp av en väldigt trevlig lekpark alldeles utanför dörren plus en minigolfbana. Alla hade regnkläder med sig. Och det var just detta som var så magiskt. Trots att regnet öste ner praktiskt taget hela helgen var hela upplevelsen magisk och lyckad. Det var så trevligt och barnvänligt inne i parken. De hade byggt upp små byar från sagorna med små hus där barnen kunde gå in och kika. Mellan byarna hade de byggt hinderbanor och rutchkanor som barnen älskade. Vi åt pannkaksbuffée där vi fick äta så mycket vi orkade. Vi såg på rolig pippiteater och barnen kände igen karaktärerna från sagorna. Vi var alla saliga, trots våra regnkläder och det ihållande regnet. Vi åker gärna tillbaka, både barn och föräldrar hade en mycket lyckad helg.


Maj 24 – Klädskänkning i Aktivitetshuset

Först var allt i kartonger

Först var allt i kartonger

Sedan sorterades allt i snygga högar

Allt packades upp och lades i snygga högar

Ofantligt många nya fina plagg

Ofantligt många nya fina plagg

Visst blir man fikasugen av allt klädletande

Visst blir man fikasugen av allt klädletande

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vi har under våren tagit emot flera leveranser med kläder, böcker, mm mm från våra fantastiska sponsorer Eva och Bosse. Tanken var att innan sommaren kunna dela vidare så mycket som möjligt till våra familjer och som vanligt var “ett för alla passande datum” svårt att hitta. Det kom in anmälningar direkt och hela vägen, och väl på plats har inte mindre än 49 personer samlats. Vi hade mängder av dam – och barnkläder, jackor, klänningar, stora högar av jeans, shorts , kjolar, linnen. 10 stora bord fullpackade, med “påfyllning” i kartonger under borden. Alla vuxna och barn som hjälpte till gjorde ett underbart arbete och förberedelserna med söndagens timmar tog inte mer än sammanlagt ca 7 timmar. Vi hade folk som tog emot och “bockade av” vid entre´n, nummerlappar med litet fördelningsinfo gavs till alla. Plastpåsar med handtag delades ut och en lugn, trevlig stämning med mycket glädje spred sig från första ögonblicket i Aktivitetshusets lokal.
Kaffe, te, saft för de små, kakor, nybakade bullar, kex och som viktigast : popcorn hjälpte till att orka och hålla ut medans föräldrarna kollade, mätte , prövade allt som föll i smaken. Inte att glömma att detta var en riktig vacker solig vårdag och många kunde även leka ute på gården med kompisarna. Vi och arrangemanget fick mycket uppskattning och det känns som detta var en lyckad aktivitet som gärna skall göras om så snart det blir aktuellt igen. Glada , nöjda och tacksamma medlemmar med många-många tunga påsar hemåt. Av många stora tunga kartonger har vi knappt några kvar idag. Stort tack för er alla Enastående för att vi kunde förverkliga detta !


Maj 23 – Party i lokalen – inställt pga för få anmälda


Maj 17 – Handarbetsträff i lokalen


Maj 14 – Liseberg


Liseberg maj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Maj 12 – Öppen Förskola i lokalen


Maj 10 – Brunch på le Pain


Vi hade hoppats att vi skulle kunna ha suttit ute på den vackra terrassen men på grund av det häftiga regnet var den stängd. Men inomhusmiljön var ändå fantastisk och brunchen var helt underbar. Den bestod av ostar, påläggskorv, varmrätter, äggrätter och olika pastasallader frukt och grönt. Därefter bakelser och kaffe.
Barn och vuxna åt och umgicks och hade det väldigt trevligt. Alla blev proppmätta och mycket belåtna.


Maj 5 – Öppen Förskola i lokalen


Maj 3 – Handarbetsträff i lokalen

Här virkas det häftiga fodral

Här virkas det häftiga fodral

amp

Här blir det fint

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.