Maj 2014


Maj 25 Megaloppisen i Majorna med Angry Mother’s Production


Tanken med Angry Mother’s Production – amp – är att man kan tillverka vackra saker som man sedan säljer på loppisar tillsammans med andra i föreningen. Hela förtjänsten får man själv. Det är okej att sälja gamla grejer också när man ändå står på loppis. Tjejerna har träffats några gånger nu i vår och sytt och virkat tillsammans. Amp kommer att fortsätta efter sommaren.


Maj 24 Medlemsmöte i Aktivitetshuset
Test av bilar och bilbarnstolar var inställt pga för få anmälda. Men vi började vårt möte med våra tre speciellt inbjudna gäster.


Först ut var akutläkare och kirurg från Varbergs Lasarett Dr Kamuran som visade oss en PowerPointpresentation med lite statistik över trafikolyckor. Den otroliga sammanfattningen till varför så många olyckor händer är att folk är inte bältade och inte nyktra.

 


Robert Wallenius ifrån Procar

Robert Wallenius ifrån Procar

I trafik första gången i Sverige 2002-04-18 bilderna tagna 2011-01 en vanlig familjebil bilden ni ser ett bältesfäste bak vem vill ha sina barn där?

I trafik första gången i Sverige 2002-04-18 bilderna tagna 2011-01 en vanlig familjebil bilden ni ser ett bältesfäste bak vem vill ha sina barn där? Foto Procar

Senast godkända besiktning: 2012-04-19 I trafik första gången i Sverige: 2006-03-03 Läckage Bensintank pga under går avgassystem roligt när de börjar rinna där, rost bältesfäste bak där ni sätter era barn rostiga vad spelar det för roll med en trafiksäker barnstol då?

Senast godkända besiktning: 2012-04-19 I trafik första gången i Sverige: 2006-03-03 Läckage Bensintank pga under går avgassystem roligt när de börjar rinna där, rost bältesfäste bak där ni sätter era barn rostiga vad spelar det för roll med en trafiksäker barnstol då? Foto Procar
Andren ut var ProCars Robert Wallenius. Han är en fantastisk eldsjäl när det gäller trafiksäkerhet. Han mysiga och speciella personlighet gör honom till en mycket intressant föreläsare.
Han hade själv varit med om en trafikolycka och börjat värna om andra, som t ex ensamma mammor. Man blir så rörd. Han visade oss en bildpresentation på bilar som blivit godkända av bilbesiktningen men som uppenbart var väldigt rostiga och vid minsta lilla rörelse skulle bältesfästena eller bromsrören spricka och en olycka ej kunna undvikas. Han har vigt sitt liv att undersöka bilar och fixa detta.
Han erbjöd oss att komma till ProCars verkstad och kolla upp våra bilar – ALLDELES GRATIS. Dessutom erbjuder ProCar att titta på eventuellt bilköp och kolla igen bilen och se om den är värd ett köp så att man inte blir lurad och åker omkring i en trafikfarlig bil. Telefon 0769-870727, August Barks Gata 23A, 421 32 Västra Frölunda.Tredjen ut var trafikkonsulent Stephan Kaleby från NTF. Vad vi inte visste var att NTF ordnar varannan torsdag gratis koll av bilbarnstolar vid Packhusplatsen 3 (Unionens byggnad). Han var också trevlig att lyssna på och mycket kunnig hur barnen ska sitta spända i sina stolar. Det är definitivt värt ett besök. Han kollade några deltagare på plats. Man kan också kolla cykelstolar. Han hade med några stolar och visade vilken man ska välja till vilken ålder. Och vad man inte skall låta sig luras av. Och vad vi inte visste var att barn upp till 11-12-årsåldern kan behöva sitta på en bilkudde. Även om de är långa är deras skelett inte utvecklat. Och bakåtvänd är det magiska ordet för de mindre barnen.
Man kan nå Stephan på 0705-712101 och finns på Packhusplatsen 3, 403 17 Göteborg.


Efter denna intressanta information som videofilmades och har publicerats här ovan började vårt medlemsmöte enligt dagordning. Vi hade några intressanta diskussioner. Medlemsmötesprotokollet kan man läsa på den medlemsinloggade sidan.
Våra gulliga barnvakter avtackades för denna terminen med blommor och vi hoppas få se mer av dessa tjejer till hösten igen. De ställer också upp privat. Kontaktinfo under fliken KONTAKT på denna sida.


Maj 20 Avslutning med våfflor (och en liten bit smörgåstårta blev det) i Öppen Förskola i lokalen
Det kändes vemodigt att skiljas inför sommaren. Men några mammor lovade att bli medlemmar så att vi skulle ses på andra aktiviteter i sommar. Ibland har man tur!! Glad sommar alla gulliga barn och mammor önskar Öppna förskoleteamet.


Maj 13 Öppen Förskola i lokalen


Maj 10 Sista gången för terminen av föräldrakursen
Vad vi känt igen oss i varandra. Vi är taggade. Vi kör en ny omgång till hösten och tackar Lennart Orstadius som så tålmodigt stöttat oss.


Maj 6 Öppen Förskola i lokalen


Maj 3 Fortsättning av föräldrakursen i lokalen
Nu var vi nyfikna hur saker hade utvecklats sedan förra veckan. Vi försökte följa Lennarts råd: “Om det inte har funkat, fortsätt inte samma metod, testa något nytt.” Tänk vad lätt det kan låta att vara förälder – i teorin. Men alla hade jobbat på bra med sina “läxor”.


Maj 2 Liseberg

Vi var ett gott gäng som träffades och gick in på Liseberg denna dag. Tyvärr var det jättemycket folk i motsats vad vi trodde. Det blev lite strul i kassan, men det var hyfsat väder, goda våfflor och härligt sällskap. 1,5h kötid till de mest populära åken avskräckte inte barnen i Enastående! Men alla hann inte åka Helix p g a köerna men andra stannade till kl 23.00!!!


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.