Lägerutbud 2015

En av våra tippees

En av våra tippees

Enastående läger 2015/16 – anmälan innan 6/4!       
Som tidigare år planerar vi nu några fina läger för våra medlemmar – till reducerad kostnad.Våra läger är vad vi tillsammans gör dom till. Vi hjälps åt att stötta, hitta på roliga aktiviteter och skapa härliga minnen för våra barn och varandra.

HUR NI ANMÄLER ER OCH VAD SOM GÄLLER

Anmälan till lägren sker på nätet – via ett formulär som kommer att ligga på första sidan på hemsidan eller under fliken “Verksamhet” / “Anmälan läger 2015”. För säkerhets skull får ni detta utskick igen med länken inskriven så att ingen missar var den finns.

Även i år anger vi en prioritet vid anmälan till flera läger  (1,2,3… – men det går inte att ange samma prio. mer än en gång.

Sista anmälningsdag 6/4när ni anmäler er innan dess påverkar inte era möjligheter. Ni kan bara anmäla Er familj. För att bli uttagna ska medlemsavgiften vara betald.

Anmälan efter 6/4= Ni kommer med i mån av plats alternativt på reservlistan i den ordning ni anmält er. Vi stänger anmälan 10 dagar före lägret startar.

Deltagarna tas sedan ut med Lägergruppen, och representant från Styrelsen. Om fler anmälda än det finns platser – sker lottning mht prioritet (då “först till kvarn” ej gäller). Vi strävar då efter att alla ska bli nöjda och få åka på någon favorit. Detta system fungerade väl förra året.       

Vi meddelar er om vilka läger ni kommit med på vecka 16och då bör läger-ledarna vara utsedda. Anmälningsavgiften betalas i slutet av april – för sommarlägren – och är ca 1/3 av deltagaravgiften. Resterande ska vara betalt 30 dagar före lägerstart. Vi försöker att samåka om det går och delar på kostnad för bensin.

Vi måste även i år reservera oss för nödvändiga förändringar i utskicket – om vi inte får in fonder som täcker våra kalkylerade  kostnader, alternativt att vi måste höja deltagaravgifter e.dyl. och i sista hand ställa in – utifrån vad föreningens ekonomi tillåter. Vår förhoppning är så klart att det motsatta sker! Veckolägren är prioriterade och finansierade – då de mer styr semester-planeringen för deltagarna. 


Styrelsen informerar:

Styrelsen har beslutat att även försöka arrangera ett Sommarsolläger, kompletterande lägergruppens utskick.

Rehabanläggningen Sommarsol, Vejbystrand, Skåne 6-9/8 2015

Detta är en rehabanläggning för funktionshindrade och är således handikappanpassad men det är också ett passande läger för badtokiga rekreationsgäster som vill ha det lugnt och skönt men ändå gillar att dansa eller lyssna på musik  på kvällarna i husets cafeteria (alla åldrar är välkomna). Anläggningen har utomhuspool, inomhuspool samt jaccuzzi. Det tar ca 5 min att gå ner till havet med magnifik sandstrand eller till den allmänna utomhuspoolen. Man kan även ta del av vattengympa, gym, Wii och datorer. Spabehandling finns till självkostnadspris. Frukost, lunch och middag ingår. Det finns 2-bäddsrum eller 3-bäddsrum. Nu i år finns alla rummen inne i huset med toalett och dusch i korridoren.

Då detta är ett läger som främst vänder sig till de medlemmar som behöver extra lugn och ro och en avslappnade vistelse är det styrelsens önskan och förhoppning att vi kan genomföra detta läger. Fonder är sökta, men om fonderna uteblir kan vi inte genomföra lägret.

Vi hoppas att 14 familjer ska kunna delta.

Deltagaravgift 1000 kr/familj inkl mat.

 

Skara Sommarland

För er som älskar Skara Sommarland planerar Aktivitetsgruppen att chartra en buss som tar 50 personer en dag under sommaren och åka dit. Vi har ännu inget datum för detta, men information kommer att komma ut i nyhetsbrevet, så håll utkik.


 Astrid Lindgrens Värld, Vimmerby, fr-sö 29-31/5

Nu är det några år sedan vi besökte alla vår barndoms sagoberättares värld. Sagorna bli verkliga i teater-föreställningar och ni får där emellan träffa Pippi, Emil, Ronja och alla de andra. Med så mycket som förändrats mellan generationerna så är Astrid Lindgrens sagor något som förbinder oss alla. Vi delar boende i små röda 4-bädds stugor med pentry.Toalett/dusch i det närliggande servicehuset. Självhushåll. Swebus kör dit med ett direkt byte i Jönköping. De har kampanj i sommar – barnen åker för 9 kr! Från bussen till området är det ca 15 min promenad. Boendet och inträden 2 dagar för både stora och små ingår. Deltagaravgift 600 kr/familj – som betalas i slutet av april.

 

Inled sommarlovet med en kanot-hajk, lö-sö 13-14/6

Följ med och paddla kanadensare ett par dagar i Toskabotten nära Tollered, 3 mil från Göteborg (mellan Lerum och Alingsås). Det brukar vara fint väder denna försommarhelg – annars flyttar vi tidpunkten. Ni ska ha tidigare erfarenhet. Vi blir ca 10 kanoter och övernattar i egna tält eller vindskydd. Vi kan tipsa er som saknar tält – att vi undersöker om det finns möjlighet att slå upp en eller flera av våra Tipis, Kanoterna paddlas av 2 personer – över ca 10 år (tänk på att yngre barn kan ha svårt att orka paddla och att det är svårt för en ensam vuxen att klara detta själv. Vi försöker planera så ni ska vara 2 paddlare per kanot. Det finns plats för 1-2 barn på durken (beroende av packningens storlek).  Självhushåll utöver en fika eller en korvgrillning som föreningen står för. Det går att ta sig dit med Västtrafik hela vägen.

Deltagaravgift 200 kr/familj.

 

Midsommarfirande på Källö Knippla, to-sö 18-21/6

Ett gemensamt midsommarfirande i Göteborgs norra skärgård. Med Västtrafik och bara en zon utanför Göteborg så tar man sig med bussar och färjor ut till Källö-Knippla en av nord-öarna i Öckerö kommun. Vi har hela vandrarhemmet nere på kajen för oss själva och på midsommarafton kan det komma ut fler medlemmar över dagen för att fira denna årets längsta dag, dansandes med öborna runt midsommarstången mellan klockan 15-18 på midsommarafton. Förutom en enkel midsommarlunch som föreningen står för så har vi självhushåll. På midsommardagen har vi bokat en bastu – alldeles vid det midsommarvarma havet. Deltagaravgift 600 kr/familj.

 

Skonaren Ingo för våra tonåringar, 28/6-4/7

Skonaren Ingo tar ombord tonåringar på en nybörjarkurs för skut-segling, utan föräldrar. De måste ha avslutat sjätte klass till sommaren!  Detta är en chans att få prova på att segla på havet, så som man gjorde förr. Vi har bokat 5 platser. Om ungdomarna blir intresserade och får mersmak så finns möjligheten att gå med i föreningen Ingos vänner och trampa många sjömil på ett mycket vackert och stort skepp!

Deltagaravgift 800, mat och försäkring inkluderat. Se www.skonaren-ingo.org

 

Veckoläger på Styrsö V.29

Den gamla fina St. Olavsgården på Styrsö Bratten, som under vintern renoverats invändigt, ligger bara ett stenkast från badplatsen (med sandstrand). Här finns plats för runt 25 deltagare i 7 sovrum – så man får vara beredd på att dela rum. Vi har en stor insynsskyddad tomt – med grillplats under tak. Fräscha toaletter och duschar i huset. Kök med 2 spisar, diskmaskin, kyl/frys och allt husgeråd. Självhushåll. Ingen TV. Mataffär, lekplats, krog och ett underbart café finns i närheten. Kanske en dagsutflykt till någon av de andra öarna… Spårvagn och färja från Saltholmen, sedan 5 min gångavstånd, gör resan enkel.  Deltagaravgift 1.000 kr/familj.

 

Kortläger1 på Styrsö, må-tor 20-23/7

Det har inkommit önskemål om kortare läger än veckoläger i vår härliga skärgård. Så nu gör vi ett försök med 3 nätter på St. Olvasgården i år. Samma upplägg som för veckolägret – se ovan.

Deltagaravgift 500 kr/familj.

 

Kortläger2 på Styrsö v.30 to-sö 23-26/7

Samma upplägg som ovan.

Deltagaravgift 500 kr/familj.

 

Veckoläger på Bassholmen i Bohuslän v.33 10/8-16/8

En nästan egen naturskyddad ö i Nordströmmarna, söder om Lysekil. Där finns inga bilar – men kor, ett våffelcafé och det unika Allmogebåt-museet.  10 mil från  Göteborg. Ni tar er dit enkelt med både buss eller bil, samt vår lilla motorbåt sista biten. Vi disponerar hela disponentvillan från 1880 med utsikt över farleden från härliga verandor. En nästintill egen lång brygga med bastu, lite dyig botten, krabbfiske, fotbollsplan, kanoter, kajaker och fina naturstigar runt ön. Huset är charmigt med enkel vandrarhems-standard och har 38 sängar i 9 rum (så var beredd på att dela), matsal, allrum, delade duschar/toa och kök, men ingen TV. Självhushåll. Huset är lyhört – det finns ju öronproppar… Ett par turer går under veckan med skärgårds-båt ToR till Lysekil och Smögen till specialpris för oss. Se www.onbassholmen.com

Deltagaravgift 1.000 kr/familj.

 

(Buagården i Bohuslän)

För er som undrar – tyvärr finns inte plats för oss i år, då Odd Fellow nu har fått kontakt med andra och mer behövande målgrupper. Vi har i alla fall fått vara där under flera år och får vara glada för den tiden.

 

Indian-sommar? Tipi Camping!

Genom en speciell donation från Social resurs fick vi förra året tillfälle att köpa in tre stycken fina tipi-tält – typ indiantält – för 5, 7 och 15 övernattare. Vi planerar att på kort varsel (2-7 dagar) vid gott väder – sätta upp dessa på trevlig plats och på lämpligt pendelavstånd (kanske i direkt anslutning till Skrea strand i Falkenberg). Självhushåll med tillgång till grill. Om ni är intresserade av att bli kontaktade vid dessa tillfällen – så meddela det på läger-anmälan. Då får ni ett mejl – när det blir aktuellt – och vi lägger ut det på vår Fb-sida. Deltagande genom “först till kvarn” och löpande under hela vistelsen, i mån av plats.

Deltagaravgifter blir förmånligt låga!

OBS! Ni anger INTE prioritet. Dvs.det påverkar inte era övriga prioritets-val.

 

Tylösand FC, Halmstad fr-sö 21-23/8

En favorit i repris! Boende i 4-bädds stugor med pentry, toalett/dusch, TV och veranda på Tylösand First Camp – med närhet till de gyllene sanddynorna och havet. det ingår en dags inträde till Halmstads äventyrsland, där det finns vattenland, tivoli mm. Det finns en fin lekplats på campingen också. Det går att åka tåg till Halmstad och sedan finns bra bussförbindelser. Planerat för 28 deltagare. Självhushåll utöver en gemensam korvgrillning (eller liknande) som föreningen står för.

Deltagaravgift 500 kr/familj.

 

 Nyårsfirande på Båtellet, Marsstrand 31/12-1/1

Det har uttryckts en önskan för ett gemensamt nyårsfirande då många är ensamma att se in det nya året och skulle vilja göra det i vår gemenskap. Vi bor på Båtellet vid havskanten på den historiska Marstrandsön och kan där ligga i den varma poolen och se ut över det kalla vattnet utanför. Någon modig kanske tar årets första morgondopp utanför dörren… Vi äter en gemensam nyårs-supé som föreningen sponsrar till viss del.

Deltagaravgift 300 kr/familj.

 

Utförsåkning på Isaberg i Småland, to-sö 21-24/1 2016

Det verkar kanske lite lång framförhållning – men det är tvunget för möjlighet till plats och finansiering. Där finns 8 liftar till 10 backar i alla färger (förhoppningsvis vita också) och en fun park. Vi har redan bokat ett par moderna 12-bädds hus “Älgen” med bastu. Isaberg ligger 12 mil från Göteborg, 3 km från Hestra – som har direkttåg från Göteborg (1,5 tim.). Självhushåll. Se www.isaberg.com för mer info.

Deltagaravgift osäkert i dagsläget – men max 2.000 kr/familj räknar vi med för boende, barn-skidskola 1,5 tim., skidhyra och lift-kort för 2 dagar. Vi hoppas få möjlighet att sänka avgiften, så klart. Isaberg har snögaranti – dvs. att minst två backar ska vara öppna – annars får vi pengarna tillbaka.

 

 

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.