Januari 2016

Januari 30 – Laserdome
Laserdome

 

 

 

 

 
Vi delade upp oss i två lag. Först tänkte vi barn mot föräldrar, men det blev blandat. Och åldrarna var blandade. Det var så häftigt att springa i gångarna och jaga varandra och skjuta. Efter 40 minuter var man ganska varm, men det var det värt denna kalla januaridag.


Januari – 21-24 Skidläger Isaberg

Isaberg1_2

Många glada barn i soffan

I januari fick 25 glada barn och föräldrar möjligheten att komma iväg på en härlig skidresa till Isaberg som ligger i Hestra, ca 12 mil från Göteborg. Vi anlände på torsdagen till två härliga, toppmoderna stugor som alla stortrivdes i. Efter pulkaåkning och lek fortsatte barnen in i bastun, för att mellan varven kyla av sig i snön. På kvällen myste vi tillsammans med god mat och trevligt umgänge framför brasan. På fredagen var det dags. Upp tidigt och iväg till skidbacken för underbar åkning hela dagen och kvällen. Det var nästan inga köer alls och fina backar. På lördagen var det tyvärr något erbjudande med specialpriser så då var det fler folk i liftköerna. Men det gick bra ändå och vi grillade korv tillsammans mellan åken. På kvällen beställde vi hem pizza och barnen hade jätteroligt tillsammans, spelade spel och badade bastu. På söndagen stannade de flesta kvar och åkte en tredje och sista dag. För några av barnen var detta första gången de stod på ett par skidor och det var fantastiskt att följa utvecklingen, från att trilla hela tiden till att ta ankarliften upp själva sista dagen. Lyckan och stoltheten lyste i ögonen på dessa barn. Att åka på skidresa som ensamstående är inte helt lätt och detta är årets mest eftersökta läger. Vi som fick vara med på denna toppenhelg är djupt tacksamma och alla hoppas vi på att få åka igen nästa år!


Januari 10 – Disney on Ice
Scandinavium here we come! Disney on ice visade upp sina figurer som Tingeling, Ariel, Elsa och Anna och Olaf, Peter pan med sina vildingarnas och så Kapten Krok och den tickande krokodilen. Självklart var Kalle Anka, Kajsa Anka, Musse Pigg, Mimmi och Långben konferencierer. De hade med två uppblåsbara ballonger; en krokodil och Ursula.
Alla barn var helt förtrollade över uppträdandet.Januari 9 – Medlemsmöte och Kick-off av projekt “Från Ensamastående till Enastående” sponsrat av Allmänna Arvsfonden
Vi hade ett medlemsmöte denna lördag. Vi tog tag i bordlagda motioner först och sedan gjorde vi en projektpresentation och diskuterade en del upplägg kring detta. Detta var den officiella dagen av starten av projektet och som ni ser firades det med pompa och ståt med fantastiska smörgåstårtor designade av vår egen Patrik Sjögren.
Vi var 30 vuxna och 35 barn som deltog denna dag. Bilderna visar inte detta, men alla vill inte vara med på bild. Några barn gick till en lekpark, några gick till Sjöfartsmuseet medan några hängde ut i kuddrummet där vi hade en massa trevliga leksaker. Vi hade hjälp av fyra duktiga barnvakter och passar på att även här tacka dessa.
Medan vi åt fick vi underhållning av trevliga trubadurer som sjöng Bellman.