Januari 2014


Januari 25 Skridskor på Heden
Det var en kall och lite blåsig dag så tyvärr kom det inte så många kom från föreningen. Men några trotsade kylan och tog några varv, för det måste man ju bara.


Januari 24 Mat med visunderhållning på Sokrates Taverna

Trevlig trubadur och trevligt ställe

Trevlig trubadur och trevligt ställe

Men vad är detta? Ipad och Iphone med sig på restaurang.

Men vad är detta? Ipad och Iphone med sig på restaurang.

Vi hade aldrig förut varit på detta stället och blev glatt överraskade. Det var verkligen jättemysigt. Trubaduren spelade bland annat “Streets of London” och andra gamla godingar. Vi åt grekisk mat och umgicks, eller hur var det? Vi vuxna umgicks och barnen spelade på Ipad och Iphone. Hmm, nästa gång skall vi vuxna vara smartare och inte ta med dessa apparater. Men ändå en väldigt trevlig kväll och vi stannade 3 1/2 timma!


Januari 12 Barnpalatset Alelyckan
Detta är ett sådant mysigt ställe. Det är inte alltför stort varför det inte blir alltför högljutt. Perfekt för trötta föräldrar att koppla av och umgås medan barnen leker av sig i ett par timmar. Gott fika fanns det också.


Januari 12 Politiskt förberedelsemöte inför Internationella kvinnodagsdemonstrationen 8e mars
Ett gott gäng samlades i Aktivitetshuset och diskuterade vilka slagord vi ville ha på våra banderoller. Vi diskuterade olika situationer där ensamma mammor som grupp blir diskriminerade.
Vi hade trevliga barnvakter som tog hand om barn så att mammorna kunde koncentrera sig på politik.


Januari 6 A ceremony of Carols, Hagakyrkan

En mycket vacker och stämningsfull konsert i denna vackra kyrka. Det sägs att denna dag var då de tre vise männen kom fram till krubban där Jesusbarnet låg. Krubban var väldigt vacker. Det var en kör och en musiker som spelade harpa. Bra träning för otåliga barn att följa med sin förälder att njuta av julens sista kyrkokonsert.


Januari 4 Skridskor Ruddalen
DSC00036

Vi mammor som inte är så duktiga på att åka gillar Ruddalen. Här kan man i lugn och ro utan att bli påkörd åka längst rinken. Det fanns hjälpattrapper att låna så att man slapp att ramla. Vilken härlig känsla. Några rejält snabba varv blev det till slut. Vi var några familjer som träffades denna dag och åkte. Vi hade mat med oss och fikade ihop.


Januari 3 Bio Bergakungen – Sunes semester

Vi har en sådan rolig mamma med i föreningen som tog denna bild LOL

Vi har en sådan rolig mamma med i föreningen som tog denna bild LOL

Men det löste sig. Han satte sig ned tillslut. Här har vi kommit ut nöjda.

Men det löste sig. Han satte sig ned tillslut. Här har vi kommit ut nöjda.

Det här var en familjefilm – i alla fall av mammornas skrattsalvor när handlingen blev som mest intrasslad.
Det var roligt att vara på bio med våra lite större barn och diskutera filmen efteråt med dem. Några av oss gick till bions mysiga café efteråt.


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.