Februari 2015


Februari 24 Öppna Förskolan


Februari 21 – Bad på Dahlheimers hus och Ljusterapi på Sanna Strand

Oh, denna aktivitet kommer man att leva på länge! Vilken vitaminboost! Det var så underbart i solrummet, helt över vår förväntan. Vi visste inte alls vad vi kunde förvänta oss. Vi satt i 27-gradig värme i våra baddräkter och lyssnade på vågors porlande och fåglars kvittrande. Både barn och föräldrar njöt och längtade till sommaren. Denna aktivitet skulle man kunna göra varje vecka under vintern. Sedan hade vi hela bassängen för oss själva i två timmar. Oh, det 34-gradiga vattnet gjorde skönt på vintertrötta kroppar. Dahlheimers Hus, vi älskar dig verkligen!!


Februari 17 – Öppna Förskolans start
Alltid tråkigt att några faller bort vid en ny start, men roligt att se nya små gulliga ansikten.


Februari 14 – Alla Hjärtans dagfirande med mat på Rullbandet

Vi gick och åt på restaurang Super Rullband där maten kommer på rullband. Här kan alla ta sin egen mat som man gillar. Vi kunde välja mellan olika sorters sushi, grönsaker och efterrätter. Lyckokakorna var mycket uppskattade av barnen. Dessutom fanns ett block med 16 olika varm rätter där man kryssade i de varmrätter man fille ha förutom maten från rullbandet. Så mycket man ville ha och orkade äta!! Allt serveras i små portioner så att man kan smaka på så många rätter som möjligt. Sedan kaffe och glass i stora lass. Ett barn hämtade glass 5 gånger.
Alla åt med god aptit och var mätta och belåtna när vi gick därifrån.


Februari 12-15 – Skidläger i Isaberg

På sportlovet v.7 fick ett gäng härliga barn och föräldrar komma iväg på en skidresa till Isaberg, som ligger i Hestra, 12 mil från Göteborg. Vi fick bo 3 nätter i 2 fantastiska stugor som kallades ”Älgen”, torsdag-söndag. Husen rymde 12 personer vardera, var topputrustade med alla moderniteter som tänkas kan, 3 badrum, bastu, öppen spis, generösa sällskapsutrymmen m.m. Barnen fick gå i skidskola och kunde även välja nybörjar- eller fortsättningsgrupp. Några provade på snowboard för första gången och detta uppskattades mycket. På torsdagen installerade vi oss och hade en mysig kväll tillsammans i husen. På fredagen var det dags att åka skidor och barnen fick i samband med det gå i skidskola. Från den fick de med sig lite tips även till oss föräldrar som vi kunde ha nytta av. På kvällen var det kvällsåkning i backarna och det var den bästa åkningen tyckte nog de flesta. Upplysta, fina backar med lite folk och nästan inga liftköer, härligt! På lördagen samlades vi alla vid lunchtid och grillade korv. Det var både trevligt och gott mellan allt åkande. På kvällen såg vi på melodifestivalen tillsammans, en del lagade mat och andra beställde pizza, chips och godis stod också på menyn. Många provade bastun och vissa barn var modiga, de lekte finsk bastu och rullade sig i snön mellan varven. Alla barn lekte och hade väldigt roligt tillsammans, vi vuxna njöt i fulla drag. På söndagen var det dags att lämna stugorna, några åkte hem och några stannade kvar och åkte en extra dag. Alla var glada och nöjda. För många var detta den enda möjligheten de hade att komma iväg och få åka skidor med barnen och det blev en oerhört lyckad helg och upplevelse. Vi är väldigt tacksamma för resan, både vuxna och barn håller tummarna allt vi orkar för att det ska bli en repris nästa år!


Februari 8 – Skidåkning i Alebacken

Denna aktivitet försökte vi anordna förra året men snön försvann. Det var roligt att det kunde bli av i år. De flesta hyrde skidor på plats och Alebacken hade speciellt fixat en skidlärare åt oss. Bra att åka med föreningen alltså! Han var jätteduktig. Vi hade även med oss vår egen Annika Johansson också för att verkligen vara på den säkra sidan för oss som absolut inte kan åka och bara ramlar hela tiden och inte kommer upp själva. Tack så MYCKET Enastående för denna fantastiska dag. Och tack för att några av våra barn fick mycket bättre självförtroende.Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.