Bualägret 2014

Juli 13-20 – Veckoläger på Odd Fellows lägergård, Bua i Bohuslän


Vi anlände på söndagen den 13 juli. Efter att deltagarna installerat sig, blev vi bjudna på middag. Maten var högklassig hela veckan med frukost lunch och middag. Vi fick med oss kvällsmat upp till vårt hus. Varje dag fick vi nybakta bullar och kakor till fika, de dagar vi åkte på utflykter fick vi med oss av dessa delikatesser.
Odd Fellows volontärer mottog oss familjärt och hjärtligt. De som jobbade denna vecka var
Siw, Marianne, Gunnar och Birgitta.
På Buagården hade alla 10 familjer ett eget rum och altandörr ut mot ett underbart landskap. Inne i boningshuset fanns leksaker för inne och utomhus lekar. Vilket uppskattades av oss alla.
Under vår vecka hade vi mestadels fint väder och vi gav oss iväg på flera utflykter till närliggande bad, både Bokenäset och Hafsten. En dag åkte de flesta deltagarna till Nordens Ark, en djurpark för utrotningshotade djur.
På gården arrangerade vi sångstund, disko, poängpromenad, bualoppet, femkamp med olika hinderbanor och fiskdamm. Aktiviteterna var uppskattade. Gruppen barn var mellan två till sju år, vilket gjorde att aktiviteterna kunde passa alla.
Buagården har också en egen strand med båthus och tillhörande roddbåt. Där fanns flytvästar och redskap till krabbfiske. Krabborna var lättfiskade och barnen blev stolta fiskare.
På fredagskvällen bjöds vi på grillat, vilket vi alla njöt av tillsammans med volontärerna.
Söndagen den 20 juli gav vi oss av efter en intensiv och avkopplande vecka på Buagården, med många fina minnen i bagaget.

Hjärtligt tack till Odd Fellows för en underbar
Vecka på Buagården


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.