Augusti 2015

21-23 augusti – Läger Tylösand/Halmstad


Jämfört med vädret ifjol hade vi bombsäker hetta denna helg.
Gruppen bestod av 10 familjer som bodde i bekväma, välrustade Västkuststugor på First Camp Tylösand nära Halmstad. Det är bra service med bemannad reception, butik och havet är på gångavstånd. Deltagarna åkte på egen hand och många passade på att gå till stranden direkt efter resan. En trevlig och uppskattad gemensam grillstund på fredag kväll och Äventyrslandet efter morgondopp lördag förmiddag. Långa köer vid entren trots förköpta biljetter. Väl inne riktig beach-stämning, massor av besökare, plädar, baddukar, solstolar och piqnick-korgar överallt på gräsmattorna.
Värmen drev många till de spännande och häftiga vattenattraktionerna med långa köer vid Tornadon (mao Toan som är grön-röd på bilderna) och Chocken (den randiga vattenrutschkanan på bilderna). Barnen hade fullt upp med att kolla på Dinosaurusparken, Piratbåten Kanoten, Smurflandet. Man fick åka obegränsat överallt hela dagen. De som önskade kunde åka gratis minitåg till centrum också.
Efter en vilostund och egna aktiviteter tändes grillen igen för en knytis med snacks från igår. Barnen lekte runt och höjdpunkten var när de fick glass efter kvällsmaten.
Söndag morgon kändes “för nära” fredagen- man skulle velat stanna några dagar till… Packa, städa, utcheckning var ett oundvikligt måste. Men som tröst kunde alla som vill stanna för att bada och sola litet till. En härlig upplevelse i trevligt sällskap och underbart sommarväder. Tack Enastående Föräldrar !


6-9 augusti – Läger Sommarsol, Vejbystrand


Vi hade några härliga dagar på Sommarsol. Vi fick ett brev från en deltagare och vi som arrangörer kan nog inte säga detta bättre själva. Vi disuterade också det här med hälsa i och med att anläggningen har gymnastikhall, vattengymnastik, cykeluthyrning och underbara promenadvägar. Man kanske skulle åka iväg några fler dagar och gå ut med att satsa lite mer på hälsa. Det är ju så viktigt när man är trött ensamstående.
Vi gjorde en utflykt en dag och tog våra cyklar eller permobiler till ett TBC-museum. Det var intressant att höra guidningen hur man tog hand om de sjuka förr i världen. Vi fick också se Sveriges första minigolfbana.
Vi tog många sköna promenader eller turer i grannområdet och havet var ett viktigt mål.
Vi spelade spel inne tillsammans. Tyvärr så blev lördagskvällen inte riktigt vad vi hade tänkt då bandet inte levde upp till våra förväntningar. Då hade Sommarsol ett lekrum vi fick vara i. Där fanns spelet Charader och vi lekte tillsammans stora och små och hade jättekul. De hade också en 70″ TV så vi tittade lite på en Bondfilm.
Vi spelade bowling tillsammans en dag i gymnastikhallen. Det var lärorikt för barnen att även handikappade fick vara med. Deras hjälpmedel gjorde även att våra 3 och 5-åringar gjorde fantastiskt bra ifrån sig.
Vi är så nöjda! Barnen frågar nästan varje dag om vi inte kan åka tillbaka till Sommarsol snart igen, dom tyckte det va så roligt! Dom älskade att bada i både inom o utomhus poolerna. Det kändes som utomlands m pool, härligt! Det som va så bra va att det alltid fanns något att göra för dom, oavsett väder. När det regnade hängde vi i gymnastikhallen. När solen sken kunde vi promenera till stranden, vilket härligt läge! Rummen va jättebra o det va supersmidigt med toalett o dusch utanför i korridoren. Stora ytor fanns det för barnen att springa på. Och som mamma uppskattade jag extra mycket det fantastiska i att vi alla blev serverade mat 3 gr/dag! Vilken lyx, att slippa planera, handla, bära hem, laga o diska i flera dagar! Det var verkligen semester! Vi hade gärna stannat ett par dagar till! Och det var nyttigt för barnen att träffa människor som satt i rullstol och var handikappade, vi pratade o skrattade o hädanefter kommer dom aldrig höja på ögonbrynen o undra eller peka om dom ser någon i rullstol-nu vet dom att dom är precis som vi! Och jag tror att de äldre handikappade uppskattade barnens närvaro o skratt mycket, det livade upp, någon erbjöd tom barnen en tur med permobil 🙂

Jag ville bara återigen framföra hur nöjda vi är o jag hoppas föreningen fortsätter åka till Sommarsol o att vi får möjlighet att delta igen!


2 augusti – Bio Bergakungen
Det har varit en toppensommar i år med många härliga läger. De som valde gå på bio denna dag kunde välja film beroende på ålder och intresse. Motionerna och Prästen i Paradiset var favoriter. Tack Enastående Föräldrar!