Augusti 2014

Augusti 30-31 Miniläger på Göta Kanal Se läger vi haft 2014


Augusti 23 Ångbåten Bohuslän till Marstrands medeltidsdagar


Ett smakprov på videos.


Vi tog ångaren Bohuslän till Marstrand under sekelskiftsdagarna. Ombord på ångaren fick man gå ner i maskinrummet och kolla på hur maskin arbetar och hur personalen sköter den. Klart intressant för nyfikna barn. Ångaren Bohuslän fyllde 100 år i år och några köpte pins och bar.
Endel av oss gick på en guidad tur och där fick vi reda på om historia, olika byggnader och olika händelser som har skett på ön.
Vissa människor hade klätt ut sig i tidsenliga kläder. Kung Oskar II av Sverige bodde på ön varje sommar och använde badanläggningen.
Vi besökte marknader där man kunde köpa souvenirer och kläder.
Man blev hungrig under dagen. Vissa åt mat från marknaden eller gick på restaurang eller åt medtagen matsäck.
Vissa hann också med en tur till Carlstens fästning. Man hade en underbar utsikt mot horisonten från fästningen.
Ytterligare ett mycket lyckat event. Tack Enastående.


Augusti 22-24 – Helgläger på Halmstad Äventyrsland & Tylösands Camping Se läger vi haft 2014


Augusti 15-17 Helgläger Skara SommarlandSe läger vi haft 2014


Augusti 15 – Göteborgskalaset
En liten skara av barn och föräldrar träffades i Trädgårdsföreningen och såg en teaterpjäs med iransk/indisk innebörd. Skådespelarna översatte till svenska när det behövdes, men de facto att en del av pjäsen var på originalspråk gjorde att man fick en exotisk känsla.
Efter pjäsen gick vi och fikade tillsammans. Efter detta skiljdes vi och de som ville fortsätta på andra events gjorde detta och andra åkte hem.


Augusti 13 – Paddantur längs Säveån


Vi var några stycken som verkligen hade sett fram emot denna Paddantur uppför Säveån till Partille. Vi hade en guide som berättade om nybyggnationer i staden och även om dess historia. Vi fick reda på hur väl företag förr tog hand om sina arbetare. Exempelvis SKF som ligger i Gamlestaden. De byggde fina villor till cheferna och en radhusstad till arbetarna i Utby där jag växte upp som barn. De inrättade båthus där SKFarbetare kunde ha sina båtar. De byggde Kristinedals gym- och simhall för att förbättra hälsan för sina arbetare. Känns lite som om man lever i fel tid. Nu finns det inga bostäder och vem bygger gym och bostäder för sina arbetare idag?
Men tillbaka till vår tur som var mycket gemytlig. De bjöd på kaffe, bulle och dricka på hemvägen. De hade också regnponchos som vi tog på oss och trotsade regnet. Inget kunde hindra oss från att njuta av Säveån. Det var bara spännande.


Juli 27 – Augusti 3 Veckoläger på Bassholmen, BohuslänSe läger vi haft 2014


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.