April 2015


April 26 – Målarkurs – akvarell

Det här ska vi jobba med

Det här ska vi jobba med

Här visar Anita hur vi ska göra

Här visar Anita hur vi ska göra

Detta är vår förbild

Detta är vår förbild

Vi börjar med bakgrundsgräset

Vi börjar med bakgrundsgräset

Ett alster

Ett alster

20150426_164730

Ytterligare ett alster

Fantastiskt vacker

Fantastiskt vacker

Så här mycket hade vi torkat av penseln

Så här mycket hade vi torkat av penseln


April 25 – Paintball


Sedan fick vi en genomgång av säkerhet och hur markören/geväret fungerade och hur matchen går till.
Vi delade upp oss i ett tjejlag och pojklag.
Nu började matchen. Vi sköt mot varandra och när man blev träffas gick man ur spelet.
Vissa fick lite ont av bollarna, men lite får man tåla om man ska kul.
De två lagen gick lös på varann i en skjut-extravaganza av sällan skådat slag i lördagens paintballutmaning.
Fräscha, utvilade och redo att träffa rätt gick man in i en välbehövlig skyddsutrustning och därmed en roll – att krossa motståndarna.
Tjejer mot killar där alla bjöd på hårt motstånd och många skratt när gummikulorna träffade på icke önskvärda ställen resulterade i ett svettigt, mörbultat gäng vid slutsignalen och en seger för killarna.
Revanschmatch kommer säkert att begäras av tjejerna som blev så sugna på att lära sig mer att man satte upp sig på tre timmars paintballskola för att förbättra oddsen till nästa gång!
Kort sagt, en rejäl träningsrunda för hela kroppen samt lite aktivitet för hjärnan samtidigt.
Alla hade roligt, även den som av hälsoskäl satt utanför och tittade på det underhållande spektaklet.


April 21 – Öppna Förskolan


April 19 – Målarkurs – pärmmålning

Denna vårvarma söndag var det dags igen … Att träffa trevliga människor och få lära sig något nytt. På köpet i en skön avslappnad konstnärlig miljö , mitt i stan men ändå långt långt borta från all stress…
Trevlig ljus lokal i Göteborgs hamnområde. Färgtuber, penslar, vaxduk, fat mm väntar på oss redigt förberedda på det stora bordet.
Efter förra tillfällens andra tekniker gäller det pärmar idag.
Tog en gammal svart kontorspärm och litet markeringstejp på dess kanter. Färgade vitt som grundfärg, sedan tog hårfön för att den snabbare ska torka innan nästa lager. På faten finns det en kavalkad av roliga, vackra nyanser av vattenfärger, orange, cerise, blått, ljus- och mörk grönt , vit, och så vidare. Olika stora och tjocka penslar i vattenkannor framför oss beredda på att användas. Anita visade oss ett motiv, och vägledde oss hela tiden genom varje moment.
Hur man spär på, hur man ändrar, skiftar mellan olika färger, hur man stryker färgen på ytan.Övergångarna mellan mörkt och ljust verkar vara en riktig utmaning. Klumpiga kanter men när proffsen kommer förbi och visar sina finesser blir det genast enklare att “trolla” vidare. Pärmen är inte tråkig och svart längre. Något helt annat som är intressant, bjuder på oändliga möjligheter som bara ens fantasi kan stoppa. Man skapar något eget och är stolt. Man kopplar av och laddar upp. Växlar några trevliga ord med någon bredvid och beundrar de andras verk. Detta är något speciellt med konst, att skapa sitt på detta sätt. Enkelt, kräver inte mycket och kostar heller många kronor. Vad man får i slutändan är ett konstverk, något unikt, som man tar med sig hem och börjar glatt använda i sitt hem. Eller ge bort som en vacker personlig present till någon.
Denna dag var vi inte många men stämningen var mycket trevlig och folk trivdes med vad vi sysslade med. I mitten tog vi en liten fikastund , lagom då när färgerna behövde torka innan nästa steg. Det var så roligt att sitta där att man glömde tiden. Den viktiga tiden som i många andra situationer skulle “piska” iväg en på sekunden till nästa projekt i vardagspysslet. Idag slapp vi detta. Och det tackar vi vår lärare och konstnär Anita som med sin proffsighet och trevliga bemötande tog hand om oss alla och lärde oss något som hädanefter kan även lätt fixas där hemma.
Tack Enastående för denna möjlighet ! Vi ser framemot flera sådana äventyr.
Arrangören Gabriella


April 14 – Öppna Förskolan i lokalen


April 9, 11 – Acopalypsen med Backa Teatern – inställt pga för få anmälda


April 7 – Party i lokalen i Öppen Förskolas regi


Vi skulle blivit 17-20 personer men turligt nog blev vi 12. Detta är det antal som får plats runt vårt köksbord, inte en stol mer. Vi behöver en ny lokal. Men finns det hjärtrum så finns det stjärterum, vi hade löst det på något magiskt vis. Vi njöt i alla fall av fantastisk påskmat och chipsen flödade.
Vi dansade och sjöng till engelska barnvisor. Jodå, de stora barnen sjöng också Bingo och Imse Vimse Spindel.
Sedan kom en påskagumma med en stor säck. Hon hade med sig påskägg och hår- och duschprodukter från företaget Lush som så generöst skänkt detta till oss. Tack än en gång Enastående Föräldrar för en rolig fest för stora och framförallt de minsta i föreningen.


April 4 – Påskafton i Borås Djurpark med påskbuffé

Så här fin blev man till påsk

Så här fin blev man till påsk

 

Vilken påskafton att minnas! Det var en solig dag, men 8C i Borås är nog som 3C i Göteborg.
Vi försökte samåka i bilar så gott det gick, men några åkte tåg och buss. Men det var det värt. Vi gick in i parken och besökte först dinosarierna. Sedan gick vi runt och hälsade på alla djuren; vargar, björnar, apor, bisonoxar, lejon, tigrar och giraffer. Några unga björnar underhöll oss med att bråka lite på bakbenen. Väldigt söta.
Vi som var utklädda fick ett litet pris i souvenirbutiken. Och vi var några stycken som var riktiga kärringar denna dag. Det var lite kul.
Buffén var underbar. Allting fanns att välja på och vi åt och drack så vi sprack.
Dagen gick fort.
Några såg på påskeld på kvällen.
Tack Enastående Föräldrar för en fantastisk dag!


 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.