April, 2014


April 27 – Föräldrakurs i lokalen med psykoterapeut Lennart Orstadius
Vi hann med tre personers berättelser om saker de vill diskutera och få stöd med. Vi andra kommenterade och hade synpunkter. Det var en bra form att få erkännande,kunskap och feedback i egna specificerade situationer, inte bara från coachen utan också andra deltagare i liknande situationer.


April 25 – Föreningen framför sina politiska ståndpunkter för förbättringar för ensamstående för Maj Karlsson och Mats Pilhem i lokalen

DSC00070

DSC00072

Här är beviset att “världsstjärnan-6-timmarsdagen-Mats Pilhem” och snart riksdagsledamot Maj Karlsson från Vänsterpartiet är och besöker oss i vår lilla lokal. På bilderna syns också en av politiska utskottets representanter, Gunilla. Sylvia tog bilden.

Detta var andra träffen med Maj Karlsson, V, och hon berättade att V justerat deras budget och partiprogram efter att ha hört Enastående Föräldrars synpunkter och frågor och levnadsöden från förra mötet. Det framkom att politiker inte riktigt vet hur vi som grupp har det och där spelar insamlingen av levnadsöden en stor roll. Därför är det viktigt att alla medlemmar engagerar sig och skriver ner sin berättelse för att tydliggöra för politiker och beslutsfattare hur vi ser på vår situation och vilken kris en stor samhällsgrupp på 200 000 personer befinner sig i just nu i Sverige.
Omedvetna om våra livsöden och omöjliga val blev mats och Maj väldigt illa berörda av våra egna erfarenheter av att inte få ihop livspusslet ekonomiskt och socialt. Vidden a hur detta påverkar barnen negativt blev smärtsamt uppenbart när vi drog statistik som visar att 1/5 av våra medlemmar helt isolerat sig enligt en enkät som vi gjort.


April 22 – Öppen Förskola i lokalen


April 18 – Påskfest i Aktivitetshuset

God mat som vanligt.

God mat som vanligt.

Inget fattas när Enastående bjuder ..Inget fattas när Enastående bjuder
Här smaskas det

Här smaskas det

Ansiktsmålning

Ansiktsmålning och risdekorering

Pysselhörna

Pysselhörna

Härligt och vackert långbord

Härligt och vackert långbord


En solig dag med trevliga människor och glada barn som träffades för att fira Påsk i MSFs lokal.
Planeringen och förberedelserna fungerade väl, alla hjälpte till antingen innan eller efter med sina värdefulla insatser.
Vi inredde lilla rummet till “pysselrum” där barnen kunde först måla ägg, dekorera påskris, få ansiktet målat, med ett par vuxnas hjälp. De pyntade grenarna ställde vi sedan i vaser på matbordet som dekoration och glädjespridare under matstunden.
Några superduktiga medlemmar lagade och lade fram alt gott medans andra dukade borden. Barnen sprang ute på gården eller spelade fotboll på gräset utanför. Vi var 27 runt det långa bordet som hade en väldigt trevlig stund i familjär stämning denna eftermiddag. Många tackade på plats och sms-ade efteråt om en lyckad påskfest, vilket gladde oss arrangörer. Vi ser framemot flera liknande aktiviteter ! Tack alla som deltog !
(Arrangörerna: Gabriella, Lisbeth & Sylvia)


April 13 – Information om vår Föräldrastödskurs och presentation av vår coach Lennart Orstadius, psykoterapeut

DSC00044
Intresserade av föräldrakursen träffades i Aktivitetshuset och pratade igenom kursens upplägg. Det här ska bli intressant! Diskussioner fördes om barnen skulle vara med eller inte. Vi bestämde att vi börjar utan barn, så får vi se.
April 12 – Trolla och tralla med clownen Mattis på Majornas bibliotek
Vi fick uppleva en saga och trollkonster och magi tillsammans med de mindre barnen. Roligt att se att även mindre barn förundras över hur saker kan försvinna.


April 8 – Öppen Förskola i lokalen


April 5 – Laserdome
Laserdome5
Vi Intog Laserdome och var ett blått och ett rött lag, Föräldrar vs Barn! Vi fick på oss västar och pistoler och gick in i lokalen och spelet började. Eftersom vi var föräldrar vs barn så blev det en tävlan också. Efter 40 minuters pangande och träffade så fick vi föräldrar inse fakta, vi förlorade! Den som hade fått flest poäng och vann denna omgång var ett av föreningsbarnen, bra gjort Johan! När vi träffades i foajen efteråt jämförde vi med varandra hur vi hade skjutit på varandra.
Alla hade ett leende på läpparna efter matchen.
Alla fick en festis och äpple som belöning efter en mycket god match!


April 4 – Bad på Dahlheimers Hus
Vi var i Dalheimers hus och badade i den 34 graders varma bassängen. Alla tyckte det var underbart. Barnen lekte och badade och njöt av den varma bassängen. De vuxna simmade några längder och avnjöt en liten stund i bastun. Bubbelpoolen var mycket uppskattad av alla.
Vi intog en liten fika som bestod av frukt, kex och dricka.


April 1 – Öppen Förskola i lokalen


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.